يه قلم محمدرضاسوري با توجه به افزایش روزافزون جمعیت در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه و نیاز مبرم به الکتریسیته و به منظور کاهش گازهای گلخانهای و حفاظت لایه اوزن، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در جهان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
درمیان انرژیهای تجدیدپذیر استفاده از انرژی خورشیدی یکی از مهمترین منابع برای تولید برق به شمار میرود. شرایط خوب ایران برای استفاده از این منبع تجدیدپذیر موجب شده است کشورمان طی سه دهه گذشته گامهای خوبی در این میان بردارد که به عنوان نمونه میتوان از ساخت نیروگاههای حرارتی خورشیدی در جنوب و مرکز کشور ازجمله استانهای یزد، فارس، اصفهان، کرمان و سیستانوبلوچستان نام برد. در این میان استان مرکزی خصوصاً شهرستان ساوه از جمله مناطقی به شمار میرود که توانسته است در سالهای اخیر گامهای خوبی در این زمینه بردارد. سرانجام روز گذشته بود که نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی از صدور مجوز و آغاز ساخت بزرگترین پروژه نیروگاه برق خورشیدی کشور و حتی خاورمیانه با تولید ۳هزار مگاوات و ۳۰برابر ظرفیت بزرگترین نیروگاه فعلی در کشور در این منطقه خبرداد.
با توجه به افزایش روزافزون جمعیت در کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه و نیاز مبرم به الکتریسیته و به منظور کاهش گازهای گلخانهای و حفاظت لایه اوزن، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در جهان از اهمیت ویژهای برخوردار است. از طرفی امروزه از انرژی خورشیدی به عنوان یکی از مهمترین منابع و صورت انرژی یاد میشود، زیرا اساساً استفاده از این انرژی نیاز به هزینه کردن ندارد و از طرفی دیگر به دلیل اینکه انرژی خورشیدی برای کل جهان نامحدود و بیحد و حصر میباشد به عنوان انرژی دائماً در دسترس مطرح است، بنابراین انسان میتواند به طور دائم از این انرژی بهرهمند شود. دراین میان قرار گرفتن کشورمان در یک منطقه آفتابی که در بیش از ۳۰۰ روز از سال نور خورشید برآن میتابد سبب شده است بهترین منطقه برای ساخت و استفاده از صفحههای خورشیدی برای تولید برق به شمار رود. شهرستان ساوه در استان مرکزی از جمله مناطقی در کشور به شمار میرود که بهترین شرایط برای احداث نیروگاههای خورشیدی را دارد. دوسال قبل بود که مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی با تأکید بر اشتغالزایی نیروگاههای خورشیدی و استفاده بهینه از نور خورشید اعلام کرد: «ا ستان مرکزی به طور متوسط با وجود ۳۰۰ روز آفتابی از مجموع ۳۶۵ روز سال یکی از استانهای با پتانسیل بالا در زمینه تولید انرژی خورشیدی است، با این وجود تا امروز استفاده چندانی از انرژی خورشید برای تولید برق نشده است.» مجید شارقی افزود: «با تصویب احداث ۱۶ نیروگاه خورشیدی در شش شهرستان استان مرکزی شاهد روند توسعه انرژی برق در کشور خواهیم بود.» وی با اشاره به این مهم که در چهار ماه اخیر و پس از گرفتن استعلامات و تکمیل پروندههای مربوطه احداث ۱۶ نیروگاه خورشیدی با مساحت جمعاً ۳۷۹ هکتار و ظرفیت تولید برق ۱۸۹ مگاوات مورد تصویب قرار گرفته است، ادامه داد: «طرحهای نیروگاه خورشیدی هر یک در مساحتی حدود ۲۰ هکتار و با ۱۰ مگابایت در شهرستانهای اراک، دلیجان و خمین اجرا خواهند شد.» ساوه صاحب بزرگترین نیروگاه برق خاورمیانه برنامهریزیها برای ساخت نیروگاههای خورشیدی در مناطق مختلف کشور موجب شده است در دو دهه اخیر بیشتر استانهای کشور از جمله یزد، فارس، اصفهان، کرمان و سیستانوبلوچستان با ساخت و تجهیز نیروگاههای خورشیدی در این زمینه گامهای خوبی را بردارند. دراین میان استان مرکزی و شهرهای مختلف آن از جمله مناطقی هستند که دراین زمینه کارهای قابل توجهی را به انجام رساندند.